Fem camí cap a Nadal

Exposició del fons artístic de la Universitat

Nativitats

Set visions contemporànies

Joana Santamans ha estat l’encarregada d’il·lustrar enguany la felicitació de Nadal de UIC Barcelona, realitzant una pintura a l’oli que representa l’escena de la Nativitat amb una perspectiva més actual.

Aquesta és l’última acció d’Impars, un projecte cultural impulsat per la Direcció de Comunicació que aposta per l’art contemporani, en qualsevol forma i disciplina, amb la missió d’apropar la Universitat a la societat.

Al llarg d’aquests anys, més creatius s’han involucrat en el projecte Impars en diversos encàrrecs que han nodrit el fons artístic de la Universitat: dues intervencions mural al Campus Barcelona (Cinta Vidal, 2019); la instal·lació del Donor Wall de la Clínica Cuides (Andreu Carulla, 2022); el disseny dels trofeus del WeCare Festival (Carla Cascales Alimbau, 2018); i aquesta reformulació de la tradicional felicitació de Nadal, que cada desembre ha sumat la visió d’un [o “una”] artista diferent: Joana Santamans (2022), Judit Canela (2021), Nuria Riaza (2020),  Marina Anaya (2019), Roser Matas (2018), Helena Perez Garcia (2017) i Mar de la Llave (2016).

Ara, en el marc dels 25 anys, la Universitat exposa els originals d’aquesta col·lecció pròpia de Nativitats, que han il·lustrat les felicitacions de Nadal de UIC Barcelona des del 2016.

Joana Santamans

"Naixement" (2022)

“L’art és un llenguatge universal que salta fronteres culturals, idiomàtiques i socials”

Pintora i il·lustradora. Nascuda a Barcelona, ha viscut a Londres, Nova York i San Francisco. Positiva i emprenedora, crea obres que reflecteixen una mirada profunda cap a la natura i la figura femenina. El seu art, inquiet i en evolució constant, batega a través de murals, exposicions a galeries d’art, peces decoratives o publicacions editorials.

Judit_Canela

Judit Canela

"Vincles" (2021)

“M’agrada trobar projectes que em permetin tenir la sensació que estic aportant alguna cosa útil a la societat”.

Il·lustradora i dissenyadora. Nascuda a Barcelona. Ha estudiat Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. La seva obra és d’estil minimalista, fresc i colorista. Li agrada la música dels 60 i 70, el cinema, l’escultura, la cultura japonesa, l’arquitectura, la dansa, els estampats vintage i, sobretot el cafè. Entre els seus clients destaquen: l’Ajuntament de Barcelona, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’FNAC, Betevé, The Wallery, l’Editorial Cruïlla, La Galera editorial, entre d’altres.

Nuria Riaza

“D’herències i tradicions” (2020)

“El dolor pot ensenyar-nos molt sobre nosaltres mateixos i ens fa més forts”.

Il·lustradora i artista visual. Nascuda a Almansa (Albacete), actualment viu a València. Va estudiar Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. La seva obra es caracteritza per l’ús d’un bolígraf Bic de color blau. Ha exposat de manera individual i col·lectiva a galeries de València, Barcelona, Madrid, Bilbao, Saragossa i Zuric. Entre els seus clients destaquen Warner Music, CNN, The Washington Post, Suárez, Oysho i l’Òpera Nacional de Munic.

Marina Anaya

“Nativitat” (2019)

“És important adquirir un compromís amb el costat feliç de la vida”.

Artista plàstica. Nascuda a Palència (Castella i Lleó), actualment viu a Madrid. La seva obra es desenvolupa principalment en les disciplines del gravat, la pintura i l’escultura. El seu estil colorista reivindica els processos manuals i els posa en valor. Ha realitzat un gran nombre d’exposicions individuals i col·lectives, tant en galeries espanyoles amb les quals treballa regularment com en diferents ciutats estrangeres, com Shanghai i Amsterdam.

Roser Matas

“Visitant l’adoració dels pastors” (2018)

“Sent constant i rigorosa, la inspiració es pot entrenar”.

Il·lustradora i professora de matemàtiques. Nascuda a Riudarenes, actualment viu a Olot (Girona). És llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha cursat el primer any del Cicle de Grau Superior en Il·lustració a l’Escola d’Art d’Olot i també ha fet cursos a l’Escola Joso de Barcelona i a la Universitat d’Art de Londres. Imaginativa, creativa i inquieta. El seu estil és expressiu, divertit i original, en el qual fa que les il·lustracions envaeixin la vida real. Un tàndem il·lustració-realitat a través de la fotocomposició. Ha rebut diversos premis i publicat llibres il·lustrats entre els quals destaquen les col·laboracions amb el Huffington Post d’Itàlia i l’editorial Barcanova.

Helena Perez Garcia

“La fugida a Egipte” (2017)

“Sovint la inspiració em ve quan nedo”.

Il·lustradora i dissenyadora nascuda a Sevilla, on va estudiar Belles Arts. El 2012 es va traslladar a Londres, on va viure i treballar durant sis anys. Actualment viu a Madrid. La seva obra, d’estil molt personal, està inspirada per l’art, la literatura i el cinema. Colorista i plena de detalls, utilitza principalment el guaix. Alguns dels seus clients inclouen Penguin Random House, The Body Shop, Tate Publishing, The Financial Times, Reader’s Digest, Il Corriere della Sera, BBC, Elle, Amazon, entre molts d’altres.

Mar de la Llave

“Bon Nadal” (2016)

“Fins que no et trobes al fang, no t’embrutes les mans”.

Dissenyadora gràfica i directora d’art. Grau en Disseny i Projectes Editorials per l’Elisava Barcelona School of Design and Engineering. Ha treballat en projectes d’editorial, identitat, web, tipografia, digital, i direcció d’art. Ha impartit conferències al FIU BCN, Disseny Hub Barcelona i al Blanc Festival 2014. De la Llave va ser la primera artista d’Impars.