Salutacions institucionals

25 anys de dedicació i passió

COMPROMESOS

COM
PROME
SOS

UIC Barcelona és avui la institució que és gràcies al compromís de les persones que van creure i creuen en el projecte.

Compromesos amb la missió de la Universitat: promoure el coneixement, la recerca i la transferència, dedicant el temps i l’esforç a aprendre al llarg de tota la vida, amb l’objectiu de canviar el món.

Sr. Miguel Ángel Cazcarra

President del Patronat de UIC Barcelona

Jordi Cervós i Navarro feia més de quaranta anys que era a Alemanya exercint d’investigador, catedràtic i vicerector de la Universitat Lliure de Berlín quan el Patronat li va proposar ser rector d’una nova universitat fundada a Barcelona. Va acceptar el mandat, i amb obstinació, il·lusió i sense mirar enrere, va remar cap endavant perquè creia en el projecte.

UIC Barcelona va néixer finalment el 1997. Des de llavors, moltes altres persones hi han cregut, convençudes que formar la joventut d’avui és transformar la societat de demà. És un orgull poder viure i celebrar aquest 25è aniversari amb tots vosaltres. Des d’aquí, en nom de tots els membres del Patronat de la Universitat, vull agrair el compromís i la dedicació de tots als qui vam encomanar la complexa tasca de tirar endavant el projecte: gràcies a tots els rectors i membres de les juntes de govern durant aquests 25 anys, i a tot el personal docent i d’administració i serveis que, amb dedicació i compromís, han mantingut viva la missió i l’esperit d’aquesta universitat.

rectorUIC

Dr. Alfonso Méndiz

Rector de UIC Barcelona

UIC Barcelona és tota una realitat, i una aposta de futur. Volem celebrar que hem fet un quart de segle, i que ningú no ens pot aturar en el nostre afany de superació; tenim la mirada posada en el treball continu en favor de la qualitat docent, de l’excel·lència en la recerca i en la transferència de coneixement, per impactar en la societat.

El 1997 es feia realitat el somni d’un grup de persones que van creure que era possible fundar una nova universitat amb una identitat pròpia, que oferís una formació de qualitat, centrada en les persones, i amb una clara voluntat de compromís social.

Ara, 25 anys després, UIC Barcelona és tota una realitat, i una aposta de futur. Volem celebrar que hem fet un quart de segle, i que ningú no ens pot aturar en el nostre afany de superació; tenim la mirada posada en el treball continu en favor de la qualitat docent, de l’excel·lència en la recerca i en la transferència de coneixement, per impactar en la societat.

Seguint l’empremta dels nostres fundadors, sabem que amb esforç, il·lusió i superació tot és possible, i els somnis es fan realitat.

Gràcies, des d’aquí, a tots els que heu cregut, i continueu creient, en aquest projecte fet realitat, als que durant aquests 25 anys us hi heu dedicat en cos i ànima i hi heu posat hores, compromís i dedicació. Gràcies també a les institucions i empreses que també heu cregut en la nostra universitat. Gràcies, de tot cor, a tothom.

Dra. Cristina Monforte

Vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement, i vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Professorat

UIC Barcelona té com a objectiu contribuir en el desenvolupament del coneixement, la tecnologia i la millora de la qualitat de vida. La nostra recerca està enfocada en l’avenç científic per poder respondre a les necessitats de la societat. Apostem pel millor talent investigador, promovent convocatòries competitives, i garantint un procés de contractació obert, transparent i basat en el mèrit.

En aquests 25 anys, UIC Barcelona ha passat de ser una universitat de nova creació i emergent a fer-se un lloc reconegut dins el sistema universitari català, i s’ha situat en un entorn competitiu gràcies a la captació de talent, a la innovació constant en els mètodes de docència i de recerca, i a ha transferit coneixement amb impacte en la societat. Avui, estem connectats amb la societat i les empreses a través de setze càtedres i quatre aules d’empresa, cinc instituts de recerca i tres clíniques universitàries”.

L’enhorabona a tots els que han fet possible arribar fins aquí, i continuarem treballant i avançant amb la mirada posada en l’excel·lència.

Dra. Esther Jiménez

Vicerectora de Comunitat Universitària de UIC Barcelona

Tenim al davant un curs meravellós per celebrar. El 2 d’octubre de 2022 és només l’inici d’una gran celebració, que culminarà el mes de juny de 2023, amb el tancament del curs acadèmic. Serà un curs ple d’activitats extraordinàries obertes tant a la comunitat universitària com a les famílies, i a la societat en general. Serà una bona oportunitat per mostrar al món el que som, el que fem, com ho fem, i cap a on anem.

Som una comunitat universitària de més de 8.000 alumnes i 25.000 alumni de cent nacionalitats diferents: una comunitat rica, diversa i inclusiva. A UIC Barcelona tothom hi té cabuda, sense fer cap distinció ni discriminació. El 25è aniversari és la celebració de cadascú, és la teva celebració, la de tothom que forma i ha format part d’aquest projecte. Us animem a participar activament en el programa d’actes que hem preparat amb molta il·lusió i a viure’l amb intensitat. Enhorabona a tothom i per molts anys!

Sra. Belén Castro

Secretària general

El 2 d’octubre de 1997 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’aprovació de la Universitat Internacional de Catalunya. Des de llavors, ha passat un quart de segle en què hem viscut diferents canvis legislatius i reformes en el sistema universitari. Ens hem sabut adaptar al canvi, i ho hem fet mantenint sempre el nostre esperit i la mateixa identitat.

Com a universitat privada sense ànim de lucre que som, creiem en la feina ben feta i en el treball continu i volem prestar un servei a la societat, mitjançant la realització de tasques docents i de recerca científica dirigides a la capacitació professional i la formació científica, cultural i humana dels nostres estudiants.

Sr. Josep Maria Torné

Gerent

Els darrers anys, a la nostra universitat hem viscut un gran canvi estructural que s’ha traduït en noves inversions en infraestructures. Les diverses obres que s’han dut a terme han respost a la lògica de la nova dimensió que ha pres la Universitat, i de les necessitats que se’n deriven. Tenim, actualment, dos campus, a Barcelona i Sant Cugat del Vallès, que acullen vuit facultats, cinc instituts de recerca, tres clíniques universitàries, una escola de doctorat, i un campus de l’experiència.

Al llarg dels 25 anys, la Institució ha invertit fonamentalment en les persones que la conformen. El creixement en infraestructures o la dotació tecnològica sempre han respost amb mesura a la missió de la Universitat, per garantir una docència i una recerca d’excel·lència, i centrant-nos especialment en la sostenibilitat en tot el que fem”.

Els temps actuals de crisi energètica i climàtica exigeixen la responsabilitat de tothom per fer un ús responsable dels recursos, alhora que no es pot deixar de vetllar per optimitzar els processos interns de la Institució. En aquest sentit, ens trobem immersos en plena transformació digital, la qual permetrà fer un salt tecnològic i organitzacional a la nostra universitat”.

Sra. Carme Riera

Directora de Gestió Econòmica

Més enllà de les dades numèriques, el més important per a la nostra universitat són les persones. Una universitat al servei de la societat, amb una comunitat compromesa que, amb el seu esforç, fa un món més humà. Des d’aquí i amb motiu dels 25 anys, és moment d’agrair a tot el personal docent, d’administració i serveis, alumnes i antic alumnes la seva dedicació per fer-ho possible. Donem les gràcies especialment a totes les persones, empreses i institucions que d’alguna manera han col·laborat amb el projecte de la Universitat, així com també a totes les entitats que ens presten el seu suport estratègic.

L’enhorabona per aquests 25 anys! És un orgull formar part d’una institució en la qual el principal actiu són les persones. UIC Barcelona és una universitat que s’ha fet a si mateixa, que ha crescut com una gran família en què el patrimoni més gran és el treball i l’esforç diari de tothom qui la conforma i que hi participa.