Celebrem 25 anys d’història: a UIC Barcelona estem de festa

El 2 d’octubre de 1997 va ser el tret de sortida de la Universitat Internacional de Catalunya. I el 2 d’octubre d’enguany serà l’inici de les celebracions del 25è aniversari de UIC Barcelona, amb una missa solemne a la Basílica de la Sagrada Família. A partir d’aquí, el curs 2022-2023 serà un any ple d’actes per commemorar aquest primer quart de segle de la nostra universitat

A la Universitat Internacional de Catalunya celebrem els primers vint-i-cinc anys d’història, el primer quart de segle, que va començar el 2 d’octubre del 1997, quan el Govern de la Generalitat de Catalunya va publicar al diari oficial que s’aprovava la nova universitat privada. 

Vint-i-cinc anys després, el diumenge 2 d’octubre, UIC Barcelona començarà a celebrar aquest aniversari amb una missa solemne, a la Basílica de la Sagrada Família, oberta a tota la comunitat universitària, familiars i amics.

A partir d’aquí, pràcticament cada mes hi haurà algun acte. Primer de tot, l’obertura de curs, que marcarà l’inici oficial de l’any, el 6 d’octubre; un mes després, UIC Barcelona s’uneix a l’organització, amb el Col·legi Major Pedralbes, de l’Antena Solidària, una cursa pels camins de Collserola, que enguany farà la sisena edició. 

El mateix novembre, un any després de la seva mort, tindrà lloc l’acte d’homenatge a Jordi Cervós, que va ser el primer rector de la nostra universitat. I, al desembre, una exposició dels originals de les postals de Nadal i un viatge a Terra Santa.

D’altra banda, dos dels plats forts d’aquest aniversari seran, el maig de l’any que ve, el congrés internacional “Una societat que ens cuida”, i l’atorgament del doctorat honoris causa a Eduardo Bruera, cap del departament de Cures Pal·liatives, Rehabilitació i Medicina Integrativa de l’MD Anderson Cancer Center de la Universitat de Texas de Houston.

L’any dels vint-i-cinc es clourà amb l’acte Alumni, al Palau de la Música Catalana, el 21 de juny i, finalment, el claustre universitari que, aquesta vegada, tindrà alguna nota especial per tancar un any tan rodó.