Una exposició pictòrica de UIC Barcelona recull la visió de set dones artistes sobre la Nativitat​

En el marc del 25è aniversari, la Universitat mostra les obres originals que han il·lustrat les felicitacions de Nadal dels últims anys

Set il·lustracions úniques, creades per set dones artistes, que ens mostren set visions diferents sobre el naixement de Jesús. Sota el títol “Nativitats. Set visions contemporànies”, UIC Barcelona exposa durant tot el mes desembre, i en el marc del 25è aniversari, els originals de les obres que han il·lustrat des de 2016 les postals de Nadal de la Universitat.

L’exposició s’ha portat a terme a través d’Impars, el projecte cultural, impulsat per la Direcció de Comunicació de la Universitat, que aposta per l’art contemporani i el promou, amb l’objectiu d’apropar l’art i la universitat.

Tot i que les obres estan exposades des de l’1 de desembre a l’entrada de l’edifici Alfa del Campus Barcelona, la mostra es va inaugurar oficialment el 12 de desembre, coincidint amb l’encesa de l’arbre de UIC Barcelona. A la inauguració, hi va col·laborar la degana de la Facultat d’Humanitats i experta en art, Judith Urbano, que va explicar a tots els membres de la comunitat universitària presents la història del primer pessebre: “Sant Francesc d’Assís va fer el primer pessebre a la localitat italiana de Greccio l’any 1223 i els franciscans i les clarisses van estendre aquest costum per tot Europa”, va explicar l’experta.

Urbano també va voler destacar en la seva presentació el paper de la dona artista, “que sempre ha existit”, ja que les set obres de l’exposició estan signades per dones. “Tenim la sort de tenir-hi creatives com Joana Santamans, Marina Anaya o Helena Pérez Garcia, que ens han portat la seva visió de la Nativitat amb les seves obres”, afirmava la degana.

Les altres artistes que han aportat el seu talent a UIC Barcelona per Nadal han estat Judith Canela, Nuria Riaza, Roser Matas i Mar de la Llave i, fins a finals d’any es podran veure les seves obres a UIC Barcelona, així com saber una mica més de l’obra i la vida com a creatives. A aquest web també es pot recuperar l’entrevista que cada any es fa a l’artista escollit per il·lustrar la postal.

Sobre l'exposició