UIC Barcelona s’implica en la 6a edició de l’Antena Solidària Trail Pedralbes

La 6a edició de la cursa Antena Solidària Trail Pedralbes va tenir lloc diumenge 13 de novembre al matí, va començar a la plaça del Monestir de Pedralbes i va fer un recorregut pels camins de Collserola. En total, més de 500 esportistes i de 150 voluntaris van participar a la cursa, patrocinada enguany per UIC Barcelona, impulsats per generar un impacte directe en l’educació d’infants a Ghana i a Barcelona.

Aquesta és la sisena edició d’una cursa que, des de 2016 —amb el parèntesi de la pandèmia pel mig— any rere any ha anat augmentant de participants i de voluntaris. Va néixer gràcies a l’impuls d’Ousman Umar, fundador de NASCO. I amb una voluntat de no deixar de banda institucions necessitades de Barcelona, cada any s’ha beneficiat una entitat diferent de la ciutat. En aquesta edició, l’Escola Moragas, una escola cooperativa d’educació especial del Barri de Pedralbes, ha estat l’altra beneficiada de l’acció d’aquesta cursa.

Amb sortida i arribada a la plaça del monestir de Pedralbes, i amb un caràcter festiu, 500 corredors han tingut l’ocasió d’afrontar alguna de les tres distàncies de l’Antena Solidària: mitja marató (22,5 quilòmetres), una trail (11 quilòmetres) i la caminada popular (8 quilòmetres). El recorregut uneix la històrica plaça del Monestir amb l’antena de Sant Pere Màrtir, l’antena solidària. 

Enguany, l’Antena Solidària Trail Pedralbes s’ha emmarcat dins dels actes de celebració dels 25 anys de UIC Barcelona. El rector de la Universitat, Alfonso Méndiz, va ser l’encarregat de donar els trofeus als guanyadors de la mitja marató. Méndiz va aprofitar per agrair als organitzadors la tasca feta i es va mostrar content “de veure quanta solidaritat es veu aquí” i satisfet per ser el nou patrocinador. “Espero —va afirmar, mostrant el seu amor pel cinema— que, com a Casablanca, aquest sigui l’inici d’una llarga amistat”.

L’Antena Solidària Trail Pedralbes és una cursa que busca tenir un impacte directe en l’educació de les generacions més joves a Ghana, a través de NASCO Feeding Minds —que aquest any celebra el seu desè aniversari—, i finançar beques per a l’escola d’educació especial Moragas, a Barcelona. Està organitzada pel Col·legi Major Pedralbes i l’Associació de Veïns del barri de Pedralbes, i patrocinada per UIC Barcelona, que també hi va participar activament a través dels voluntaris. A la cursa, hi van col·laborar activament fisioterapeutes del grau en Fisioteràpia de la Universitat. 

Vídeo

Galeria

Impacte en mitjans