Donació del Dr. Argemí

El Dr. Argemí dona un microscopi Reichert de l’any 1920 en l’acte d’homenatge al Dr. Cervós

UIC Barcelona ha sumat una nova peça a l’exposició d’objectes històrics de medicina cedits pel Dr. Josep Argemí Renom, que està ubicada a l’Auditori del Campus Sant Cugat. Es tracta d’un microscopi Reichert fabricat a Alemanya l’any 1920, amb l’estoig original. La donació de la valuosa peça, que és del mateix model que utilitzava el científic Ramón y Cajal, s’ha dut a terme durant l’acte d’homenatge pòstum al Dr. Jordi Cervós, primer rector de UIC Barcelona.                                                  

El microscopi donat va pertànyer al Dr. Josep Argemí Lacoma, avi del rector emèrit de UIC Barcelona. L’aparell es conserva en perfectes condicions, manté la bellesa i funcionalitat, i permet visualitzar mostres exactament igual que fa prop de 100 anys. Aquest model és el mateix que va utilitzar Santiago Ramón y Cajal en les seves recerques per la precisió i qualitat que té.

Totes les peces de l’exposició procedeixen de la consulta mèdica que el Dr. Josep Argemí Lacoma (1883-1944) va tenir a Sabadell des de l’any 1907 fins al 1944. Després de la seva mort, el seu net es va fer càrrec de la col·lecció privada.

La donació del microscopi es va formalitzar en el marc de l’acte d’homenatge al Dr. Jordi Cervós, primer rector de UIC Barcelona, amb motiu del primer aniversari de la seva defunció.

A l’acte, hi van ser presents el Dr. Alfonso Méndiz, rector de UIC Barcelona, qui va agrair al Dr. Argemí la donació en nom de tota la Universitat; el Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut; i el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, representant així les dues facultats que acull el Campus Sant Cugat.