Entrevista al Dr. José Vicente Lafuente

Amb motiu del primer aniversari de la defunció del Dr. Jordi Cervós (1930-2021), neuropatòleg i primer rector de UIC Barcelona, parlem amb el Dr. José Vicente Lafuente, deixeble del Dr. Jordi Cervós, que va participar en l’acte d’homenatge celebrat el 16 de novembre al Campus Sant Cugat de la Universitat. 

El Dr. José Vicente Lafuente va conèixer el Dr. Jordi Cervós durant la seva estada a Berlín i des de llavors van coincidir en diferents ocasions i van publicar conjuntament articles científics. Lafuente no només destaca el prestigi internacional de Cervós en l’àmbit científic, que el va portar a ser conegut com el pare de la microcirculació cerebral, sinó que també fa especial èmfasi en el paper de mestre que va exercir Cervós.

1

“La qualitat científica no només el va portar a generar i traslladar coneixement, sinó que juntament amb la gran qualitat humana que tenia el va convertir en referent i guia de tots aquells que vam tenir la sort de conèixer-lo i treballar-hi”.

2

“L’alegria, l’optimisme i l’entusiasme, així com l’exigència i la perseverança el van portar a ser un referent internacional per la qualitat investigadora i humanista”

3

“La recerca, la internacionalitat i la generositat són els trets més rellevants que defineixen UIC Barcelona i que són fruit del llegat del seu primer rector”

4

“En el món del saber trobem molts doctors; professors, uns quants, però mestres com el Dr. Cervós, n’hi ha molt pocs”

Vídeo