Acte d’homenatge al Dr. Jordi Cervós i Navarro

UIC Barcelona ret homenatge al Dr. Cervós en el primer aniversari de la seva defunció

UIC Barcelona va retre homenatge al Dr. Jordi Cervós i Navarro, neuropatòleg i primer rector de la Universitat, amb motiu del primer aniversari de la seva defunció, el 14 de novembre de 2021. L’acte va tenir lloc el 16 de novembre al Campus Sant Cugat i va finalitzar amb la inauguració d’una exposició retrospectiva sobre la figura del Dr. Cervós

El Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i conduir l’acte. En la seva intervenció va destacar la important empremta que ha deixat el Dr. Cervós “en totes les persones que el vam conèixer, tant personalment com professionalment”. 

A l’acte, hi va participar el Dr. José Vicente Lafuente, deixeble de Cervós, qui va impartir la ponència inaugural. El reconegut catedràtic de neurociències a la Universitat del País Basc va rememorar la producció científica del Dr. Cervós centrada en la neuropatologia.

Després de la ponència, va tenir lloc una taula rodona moderada pel Dr. Josep Argemí, rector emèrit de UIC Barcelona, que va reunir figures de referència en l’àmbit universitari i de recerca com el Dr. Vicente Calatayud Maldonado, catedràtic emèrit de Neurocirurgia de la Universitat de Saragossa; el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona; i la Dra. Marian Lorente, professora del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona. Tots els participants van coincidir a recordar facetes del Dr. Jordi Cervós que els van marcar tant personalment com professionalment.

El rector de UIC Barcelona, el Dr. Alfonso Méndiz, va concloure la primera part de l’homenatge destacant l’entusiasme i la vocació de servei del Dr. Cervós, visibles en l’estil humà que va plasmar des del primer moment a UIC Barcelona.

L’acte va finalitzar amb la donació d’un microscopi Reichert de l’any 1920 a la col·lecció d’objectes històrics de medicina cedits pel Dr. Josep Argemí, i la inauguració de l’exposició retrospectiva sobre la figura del Dr. Cervós.

Galeria