Càtedres d'empresa d'Odontologia a UIC Barcelona

El 31% de les càtedres d’empresa de la Universitat són de l’àmbit de l’Odontologia

UIC Barcelona té setze càtedres d’empresa, de les quals cinc desenvolupen la recerca dins l’àmbit de l’Odontologia, gràcies a la col·laboració amb empreses de prestigi com Dentsply Sirona, Soadco, Straumann Group o Dentium.

UIC Barcelona té setze càtedres d’empresa, de les quals cinc desenvolupen la recerca dins l’àmbit de l’Odontologia.

La col·laboració entre la universitat i les empreses és fonamental per al desenvolupament de projectes de recerca que es puguin transferir a la societat.

La col·laboració entre la universitat i les empreses de diversos camps de coneixement és fonamental per al desenvolupament de projectes de recerca que es puguin transferir a la societat. Per aquest motiu, conscient del seu paper com a generadora de coneixement, la Facultat d’Odontologia té cinc càtedres d’empresa fruit de la col·laboració amb empreses de referència en el sector. Concretament, aquestes són les càtedres des de les quals es desenvolupen actualment línies de recerca:

Càtedra Dentsply Sirona – UIC Barcelona en Flux Digital en Odontologia. Dirigida pel Dr. Miguel Roig i coordinada pel Dr. Joan Soliva, té com a objectiu principal desenvolupar metodologies que incrementin la col·laboració entre àrees per tractar reptes d’una manera interdisciplinària i abastar els enfocaments de Restauradora, Ortodòncia, Periodòncia, Cirurgia i Endodòncia.

Càtedra de Recerca en Disseny d’Implants MIS. Dirigida pel Dr. Federico Hernández-Alfaro, centra la recerca en els implants i les seves aplicacions clíniques mitjançant diversos assaigs clínics.

Càtedra Klockner Implant System per a la Prevenció de la Periimplantitis Oral. Liderada pel Dr. José Nart, té com a finalitat promoure el coneixement i la recerca en implantologia amb especial èmfasi en la prevenció i el tractament de la periimplantitis.

Chair of Research on Bone Regeneration in Implant Dentistry. Dirigida pel Dr. Federico Hernández-Alfaro, té l’objectiu d’investigar sobre les diferents tècniques de regeneració aplicades en diferents casos clínics.

Càtedra en Implants Zigomàtics. Nou Abordatge Digital.  Dirigida pel Dr. Federico Hernández-Alfaro i coordinada per la Dra. Adaia Valls i el Dr. Jorge Bertos, la càtedra centra la seva activitat en l’abordatge digital dels implants zigomàtics.