Recerca en Odontologia a UIC Barcelona

Es constitueix el grup de recerca SCOI, liderat pel Dr. Conrado Aparicio

Conrado Aparicio, expert en Ciència i Enginyeria de Biomaterials Dentals, juntament amb un equip d’investigadors de diverses àrees de l’Odontologia, dirigeix aquest nou grup de recerca centrat a dissenyar i desenvolupar biomaterials avançats, innovadors i efectius que contribueixin a la millora de la prevenció i el tractament de les infeccions bucals

Les infeccions bucals estan a l’avantguarda de les malalties infeccioses al món, amb una incidència notablement alta i potencialment greu, que presenta serioses conseqüències sobre la salut general i bucal de les persones al llarg de la seva vida. Per desenvolupar solucions que permetin prevenir aquestes patologies, detectar els factors de risc i estudiar la seva associació amb malalties sistèmiques, el grup liderat pel Dr. Conrado Aparicio està compost per odontòlegs especialitzats en periodòncia, ortodòncia, odontopediatria i operatius, així com enginyers biomèdics i estudiants de doctorat.

SCOI està compost per odontòlegs especialitzats en periodòncia, ortodòncia, odontopediatria i operatius, així com enginyers biomèdics i estudiants de doctorat.

El Dr. Aparicio forma part de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) com a investigador associat i és membre del Col·legi d’Experts de l’Institut Americà d’Enginyeria Mèdica i Biològica (IAEMB).

Aparicio es va incorporar l’any 2021 a la Facultat d’Odontologia de UIC Barcelona en el marc del programa FBA Fellows impulsat per la Fundació Bosch Aymerich. Fruit d’aquest programa, el Dr. Aparicio forma part de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) com a investigador associat i, a més a més, és membre del Col·legi d’Experts de l’Institut Americà d’Enginyeria Mèdica i Biològica (IAEMB). El curs passat Conrado Aparicio va prendre possessió de la plaça de catedràtic de la Facultat d’Odontologia en l’àrea de Recerca, i va obtenir així el màxim reconeixement acadèmic dins l’àmbit universitari.