Acte d’obertura del curs acadèmic i dels 25 anys de UIC Barcelona

Navegació

Solemne acte d’obertura del curs acadèmic, en què UIC Barcelona fa 25 anys

L’Aula Magna va acollir el 6 d’octubre passat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2022-2023 de UIC Barcelona, en què es commemorava el 25è aniversari de la nostra universitat. L’acte es va celebrar el mateix dia en què la Universitat Internacional de Catalunya va iniciar les classes, l’any 1997.

El primer parlament de l’acte va ser a càrrec de Miguel Ángel Cazcarra, president del Patronat de UIC Barcelona, que va afirmar que, en aquests 25 anys, el centre s’ha consolidat com “una entitat de qualitat i de transferència de coneixement”.

La lliçó inaugural, titulada “Health, Technology and Humanism”, va anar a càrrec del doctor honoris causa per UIC Barcelona Valentí Fuster, director general del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC), director de l’Institut Cardiovascular i Physician-in-Chief del Mount Sinai Medical Center.

A continuació, la secretària general, Belén Castro, va fer la lectura de la memòria del curs acadèmic 2021-2022 i es va projectar la videomemòria del curs 2021-2022, en imatges i xifres.

L’esdeveniment també va tenir la presència de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que va felicitar la Universitat pels seus 25 anys i va afirmar que UIC Barcelona “té un projecte propi, amb molta personalitat, que la farà créixer i avançar”.

El rector, Alfonso Méndiz, va fer el discurs final parlant de present i de futur, i va donar per inaugurat el curs acadèmic 2022-2023.

Va ser un acte conduït pel periodista Ramon Pellicer, membre del Consell Acadèmic Universitari, que va estar ple de sorpreses emotives, i brodat amb les peces musicals interpretades per les professores de la Facultat de Ciències de l’Educació Carolina Estrada, al piano, i la mezzosoprano Cristina Segura.

Vídeo

Galeria

Documents