Discurs del rector en l’acte d’obertura del curs acadèmic

El rector, el Dr. Alfonso Méndiz, va donar per inaugurat el curs acadèmic 2022-2023 amb un discurs final en què va agrair especialment a tots els que han contribuït a arribar fins aquí, des dels orígens de la Universitat fins avui. I va fer una mirada cap al futur, destacant els grans reptes que afronta UIC Barcelona.

Per a Méndiz, el 25è aniversari és una oportunitat per “girar la mirada” cap als orígens de la Universitat i aprofundir en les seves arrels, i veure “què dona sentit a la feina”. En aquest sentit, va explicar l’aposta per “la innovació que ens impulsa i mobilitza i la identitat que aporta llum i orientació, i va afirmar que “la identitat sense innovació és esclerosi i la innovació sense identitat és desintegració”.

Durant aquests anys —va dir el rector— s’han aconseguit molts reptes, però la Universitat no s’ha de conformar “amb allò aconseguit, ni amb formes rutinàries d’ensenyament, ni amb línies de recerca obsoletes”, sinó que cal continuar aportant “innovació, creativitat, generació d’idees i coneixement”. “Aquest 25è aniversari- va afegir- és una ocasió per girar la mirada cap al nostre origen, la nostra història, per aprofundir en les nostres arrels, redescobrir qui som i què dona sentit a la nostra feina: la innovació que ens impulsa i mobilitza i la identitat que aporta llum i orientació. Totes dues són necessàries i absolutament compatibles. Perquè la identitat sense innovació és esclerosi. I la innovació sense identitat és desintegració”.

El rector va enumerar els 5 reptes principals que assumeix la Universitat aquest curs 2022-2023: la recerca excel·lent, la internacionalitat, la creació de postgraus i programes de formació contínua, el desenvolupament d’un fort compromís social i la interdisciplinarietat.

1

“Les coses importants de la vida solen dir-se amb una sola paraula. La meva paraula —la que avui ha de ressonar en els nostres cors— és “gràcies”! Gràcies a tots aquells que han treballat per a UIC Barcelona en aquests 25 anys d’història”.

2

“Gràcies també a les empreses i institucions que han fet possible les nostres 16 càtedres i 5 aules d’empresa, i que financen o col·laboren amb la nostra recerca i transferència en favor de la societat”.

3

“Volem aportar innovació, creativitat, generació d’idees i coneixement. No podem conformar-nos amb les fites aconseguides, ni amb formes rutinàries d’ensenyament, ni amb línies de recerca obsoletes”.

4

“La innovació ens impulsa i mobilitza i la identitat ens aporta llum i orientació. Totes dues són necessàries. Perquè la identitat sense innovació és esclerosi. I la innovació sense identitat és desintegració”.

5

“Aquest 25è aniversari és una ocasió per girar la mirada cap al nostre origen, redescobrir qui som i què dona sentit a la nostra feina”.

6

“Em sento molt orgullós de treballar amb vosaltres en aquest gran projecte que un dia van somiar els nostres fundadors”.

Galeria

Documents