CUO: una clínica on s’uneixen compromís social i transferència del coneixement

Parlar de la Facultat d’Odontologia és parlar també de la Clínica Universitària d’Odontologia (CUO), una part imprescindible en la formació integral dels futurs odontòlegs. Es tracta d’un espai on els alumnes, tant de grau com de postgraus i màsters, no només posen en pràctica els seus coneixements teòrics i tècnics, sinó que també tenen l’oportunitat de formar-se en la vessant més humana de l’odontòleg, centrant l’atenció en el pacient com a persona.

Ubicada al Campus Sant Cugat, la CUO disposa de 88 boxs i disposa de les tecnologies més innovadores per oferir tractaments personalitzats per a cada pacient, des d’infants fins a persones adultes. Supervisats per professors, els alumnes de grau, de postgrau i de màster dissenyen i realitzen tractaments dins de les diverses especialitats de la salut bucodental.

Un dels nostres objectius prioritaris com a universitat és formar els nostres alumnes amb el compromís de responsabilitat social cap als col·lectius que més ho necessiten”.

Com a clínica universitària, la CUO, a més a més de ser un centre de generació i transferència de coneixement, permet materialitzar el compromís social de la Facultat i de la Universitat. Un clar exemple és el conveni de col·laboració que es manté des de fa dos anys amb el programa Invulnerables per tractar els problemes bucodentals dels infants en risc d’exclusió social o el conveni signat amb l’Ajuntament de Sant Cugat per oferir un servei de revisió bucal per a persones usuàries dels serveis socials amb l’objectiu que persones amb pocs recursos tinguin accés als serveis bàsics de salut que ofereix la Clínica Universitària d’Odontologia

Com explica el Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia, “un dels nostres objectius prioritaris com a universitat és formar els nostres alumnes amb el compromís de responsabilitat social cap als col·lectius que més ho necessiten”. Per la seva part, Josep M. Garcia-Navas, gerent de la Clínica Universitària d’Odontologia, afegeix que “col·laboracions com les que tenim amb el programa Invulnerables o amb l’Ajuntament de Sant Cugat, donen als nostres alumnes l’oportunitat de conèixer altres realitats de l’odontologia i descobrir la importància del tracte amb el pacient i el respecte a la persona que hi ha darrere de cada patologia dental”.

Vídeo